O nama

BiloKlik

Bilogorski foto susret je prvi događaj te vrste na području šire okolice grada Bjelovara.Organizaciju Bilogorskih foto susreta čine fotografi iz udruge Bilogorski turistički put, uz veliku pomoć Općine Veliko Trojstvo i Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije. Cilj susreta je okupljanje fotografa svih profila radi razmjene iskustava, dobrog društva i učenja ali i promicanje kulture, gospodarske ponude i turizma Bjelovarsko-bilogorske Županije s naglaskom na Općinu Veliko Trojstvo.Susret je prepoznat i podržan od strane lokalnih gospodarstvenika koji su se uključili svojom gastronomskom i enološkom ponudom u održavanje događaja. Prvi susret održan je 19.09.2015 godine na prostoru Etno okućnice u Velikom Trojstvu.

btp-logoprobo sekcija 1 (1)

BILOGORSKI TURISTIČKI PUT

Udruga „Bilogorski turistički put“ osnovana je na Skupštini održanoj 23. studenog 2009. godine na prijedlog načelnika općine te na temelju pilot projekta razvoja turizma na području općine Veliko Trojstvo. Rad udruge odvija se kroz dvije sekcije:Sekcija Blago BTP-a i Sekcija Ruta BTP-a.”Ruta Turističkog puta sastoji se od 20 punktova s raznovrsnom ponudom i sadržajima. To uključuje ugostiteljske objekte, smještajne kapacitete, ponudu malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s autohtonim proizvodima poput vina, sira, meda i mesa i drugog. Glavni turistički sadržaji : su barokna crkva Presvetog Trojstva iz 1779.godine, etno park i zavičajna etnografska zbirka koja se nalazi na mjestu mlina gdje je živio i radio Josip Broz Tito od 1921. do 1925.godine, konjički klubovi sa konjičkim stazama, olimpijski bazen, ribnjaci, biciklističke i pješačke staze, galerija drvenih skulptura na otvorenom „Svijetle pruge“, Marijansko svetište Paulovac, romska etno kuća i kopija drvene osmatračnice iz srednjeg vijeka, kakvih je bilo puno na području Bilogore, a služile su za obranu od turaka.Postoji i galopska i kasačka staza dužine 800 metara s poligonom za dresuru konja, preskakanje prepona i vožnju zaprega. Kraj toga je nogometno igralište, ribnjak i poletno-sletna pista za ultralake letjelice i motorne zmajeve.” (autor: Jozo Rebić, glasilo Udruge BTP). Proteže se kroz mjesta i naselja općina: Veliko Trojstvo, Šandrovac, Severin i dijelom kroz mjesta općine Velika Pisanica. Otvoreni smo za daljne pridruživanje, a sve u svrhu promicanja naše lijepe Bilogore i njezinih vrijednih i gostoljubivih stanovnika.

btp-logo

OPĆINA VELIKO TROJSTVO

Općina Veliko Trojstvo formirana je 29. prosinca 1992. godine donošenjem Zakona o područjima županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj, da bi naknadno 6. veljače 1997. godine bila podijeljena na Općinu Veliko Trojstvo i Općinu Šandrovac. Sjedište Općine je u naselju Veliko Trojstvo. Općina Veliko Trojstvo i njezino centralno naselje Veliko Trojstvo nalazi se sjeveroistočno od Bjelovara. Okruženo je bogatstvom šuma, polja, vinograda i voćnjaka. Pitomi krajolik, susretljivost ljudi i dobra prometna povezanost pružit će Vam ugodan doček. Dočekati će vas ugodni krajolik, opojni miris livada i polja, a prometnice, šumski puteljci i staze odvest će vas istočno i sjeverno u poznata izletišta. Općina Veliko Trojstvo prirodno geografski pripada prostoru Panonske megaregije, makroregiji Zavale sjeverozapadne Hrvatske. Prvi povijesni zapisi prikazuju da se Trojstvo spominje 1272. godine. Razvoj Velikog Trojstva i okolnih naselja, temeljen je na povijesnim okolnostima i stalnom napretku. Izgradnjom željezničke pruge Bjelovar – Kloštar 1900. godine i početkom rada tvornice crjepova i cigle u Paulovcu, te otvorenjem rudnika ugljena u Mišulinovcu, stvaraju se bolji uvjeti za razvoj ovih naselja.Zbog unapređivanja gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka i drugih zajedničkih interesa. U rujnu 2008. godine potpisan je trajni sporazum o uspostavljanju partnerske i međusobne suradnje s gradom Kadarkútom iz Mađarske i gradom Voitsbergom iz Austrije. Razmjene i susreti ostvaruju se na godišnjoj razini iz područja kulture, sporta, obrazovanja, delegacija općine, vinara i vinogradara…

V.Trojstvo

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s