1. Fotografska radionica – Portret

Malo smo si uzeli pauzu od svega, bila je preduga i mi se slažemo, ali sada ponovno napadamo punom parom i samo radimo.
U petak 27.11.2015 održali smo prvu portretnu radionicu! Dobro, možda nije prva ali je svakako napravljen odmak od dosadašnjih projekata. Pojačani našim partnerima nakon uspješno organiziranog Bilogorskog foto susreta cijela priča je dobila jednu višu dimenziju.
Tvrtka Sony Hrvatska dala je na korištenje i probu aparat SLT-A58 dok je Prizma d.o.o. za svakog fotografa pripremila simboličan poklon.

SONY DSC

Na radionici je sudjelovalo pet fotografa koji su imali priliku raditi s drugom pratiljom izbora Miss BBŽ-a Vivien Grzelja,dok se je sve to odvijalo u prekrasnom ambijentu restorana “Vrata bilogore” u vlasništvu obitelji Mihoci.

SONY DSC

S početkom u 17 sati radionica se odužila do gotovo 22 sata. Razna postavljanja rasvjete, razmjenjivanje iskustava, rad s modelom i učenje nekih novih stvari. U tim uvjetima vrijeme brzo prolazi. Sve je proteklo u prijateljskoj atmosferi iako je tu bilo i novih fotografa ali uz kvalitetnu bilogorsku kapljicu nije bilo sramežljivosti.
Uvodni dio odradio je Delimir Hrestak s aparatomSLT-A58 koji je bio spojen na lcd tv pri čemu su u realnom vremenu svi sudionici mogli vidjeti razlike između korištenja širokokutnih i portretnih objektiva, koje se greške mogu događati kod tog vida fotografije kao i utjecaj svakog rasvjetnog tijela na finalni produkt.
Od rasvjetne opreme stavili smo sudionicima na raspolaganje tri softboxa, dosvjetljivače, gridove i ostala korisna pomagala.

Nakon uvodnog dijela svaki sudionik je imao priliku raditi samostalno s našom prekrasnom Vivien dok su tada ulogu asistenata preuzeli organizatori Igor Pavlović i Delimir Hrestak.
Također treba pohvaliti i našu vrijednu domaćicu Mirnu Mihoci koja je, nakon što se pobrinula da nismo ni gladni ni žedni, i sama uskočila u ulogu foto modela i dala Vivien malo odmora!

Uskoro kreću nove fotoradionice za koje budete pravovremeno obaviješteni dok nama preostaje da se još jednom zahvalimo domaćinima i partnerima, kao i sudionicima!

DSC06220-Edit (Custom)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s